3 oktober 2008

Venkelsalade
















Dit wordt regelmatig gegeten. Gewoon omdat het lekker is! Het recept komt uit het (vegetarische) kookboek "Mijn keuken van de zon" van Virginie Besançon.

Voor vier personen gebruik ik:
  • 2 grote venkelknollen
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui 
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 takjes basilicum
  • Parmezaanse kaas
De gewassen venkelknollen snij je in zo dun mogelijke schijfjes. Vervolgens snij je met een scherp mes de schil, vliesjes en vel van de sinaasappel en vervolgens de partjes in kleine stukjes. Vang hierbij het vocht op (mocht dit niet voldoende zijn dan kun je nog een sinaasappel uitpersen). Meng het opgevangen sinasappelsap met wat olijfolie, zout en peper en voeg dit aan de reepjes venkel toe. Laat even een uurtje staan zodat de venkel wat smaak mee krijgt. Vervolgens snij je de rode ui en basilicum in dunne reepjes. Hussel de reepjes ui, basilicum en de stukjes sinaasappel door de venkel en maak dit af met schaafsel van Parmezaanse kaas. Het liefst wordt dit thuis  gegeten met vis als mul of dorade.

Geen opmerkingen: